Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatówkandydatek na stanowisko:
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatówkandydatek na stanowisko:
Główny specjalista
Miejsce pracy: Warszawa
Ogłoszenie o naborze Nr 152715
Warunki pracy
- Praca w biurze w siedzibie GIJHARS.
- Praca przy monitorze ekranowym powyżej 4 godz. dziennie.
- Warunki pracy: praca biurowa.
- Praca w budynku częściowo dostosowanym do potrzeb osób z niepełnosprawnościami (odpowiednia szerokość ciągów komunikacyjnych, drzwi zaopatrzone w samozamykacze, w budynku jest winda i podjazd, winda niedostosowana dla osób niewidomych, na 8 i 10 piętrze jest toaleta dla osób poruszających się na wózkach).
- Narzędzia pracy: komputer, sprzęt biurowy.
- Stały duży dopływ informacji i gotowość do odpowiedzi.
- Wystąpienia publiczne.
- Wyjazdy służbowe.
- Zagrożenie korupcją.
- Stres związany z przeprowadzaniem kontroli w innych urzędach.
Zakres zadań
- opracowuje Programy kontroli, Informacje zbiorcze o wynikach kontroli oraz instrukcje dla WIJHARS dotyczące piwa, wyrobów winiarskich oraz napojów spirytusowych,
- przygotowuje propozycje tematów do Rocznego Ramowego Planu Kontroli,
- przygotowuje projekty opinii Głównego Inspektora IJHARS odnośnie piwa, wyrobów winiarskich oraz napojów spirytusowych, ubiegających się o przyznanie znaku "Poznaj Dobrą Żywność",
- koordynuje działania związane z kontrolą wina z winogron pochodzących z upraw winorośli na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w tym certyfikacją win z określonego rocznika i określonej odmiany winorośli,
- udziela informacji w zakresie jakości handlowej piwa, wyrobów winiarskich oraz napojów spirytusowych w tym ich znakowania zewnętrznym podmiotom oraz konsumentom,
- przygotowuje pod względem merytorycznym szkolenia w zakresie jakości handlowej piwa, wyrobów winiarskich oraz napojów spirytusowych,
- opiniuje projekty aktów normatywnych i innych dokumentów rządowych w zakresie nadzorowanych branż.
Wymagania niezbędne
wykształcenie: wyższe profilowe: rolnicze, technologia żywności lub pokrewnedoświadczenie zawodowe/staż pracy: co najmniej 3 lata doświadczenia zawodowego w branży spożywczej
- Samodzielność
- Komunikatywność
- Umiejętność analitycznego myślenia
- Umiejętność pracy w zespole
- Umiejętność argumentowania.
- Umiejętność interpretacji przepisów prawnych oraz przekładania ich na procedury i instrukcje
- Umiejętność obsługi pakietu Office
- Umiejętność radzenia sobie w sytuacja stresowych
- Znajomość branży spożywczej
- W służbie cywilnej nie może być zatrudniona osoba, która w okresie od dnia 22 lipca 1944 r. do dnia 31 lipca 1990 r. pracowała lub pełniła służbę w organach bezpieczeństwa państwa lub była współpracownikiem tych organów w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944–1990 oraz treści tych dokumentów - nie dotyczy kandydatek/kandydatów urodzonych 1 sierpnia 1972 r. lub później. Osoba wybrana do zatrudnienia będzie musiała złożyć oświadczenie lustracyjne, jeśli urodziła się przed 1 sierpnia 1972 r.
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
Wymagania dodatkowe
- Znajomość branży alkoholowej
Najnowsze komentarze